Translate

zondag 7 juli 2013

The Color Room #154

De nieuwe challenge van The Color Room staat erop:








En dit is mijn uitwerking, zoals hij inmiddels ook op de site te zien is:


met deze layout doe ik overigens ook mee aan de July challenge van Sketchbook365



Kleurenpalet was toch weer een uitdaging, vanwege dat knetterblauw. Maar toen ik door m'n foto's bladerde, kwam ik er een paar tegen die gemaakt zijn tijdens een vaartochtje in de havens van Rotterdam.
Het was toevallig een hele mooie dag geweest en daardoor een heldere avondlucht, die precíes dezelfde kleur had.
Dus niks gefotoshopt, zoals Buurvrouw dacht!  :)

Die zag me er namelijk mee bezig, toen ik deze layout vorige week bij Vriendin tijdens een schuurscrapsessie in elkaar aan het zetten was.
Wacht ik doe hem effe duidelijker: een Schuur-Scrap-Sessie. 
Laat je niet op het verkeerde been zetten door dat 'schuur',  want dat is daar zéér beslist NIET hetzelfde als wat wij met dat woord bedoelen. 
Ooit is onze schuur begonnen als garage, en verdraaid, in onze eerste jaren van bewoning hebben we er warempel wel eens een auto geparkeerd!
Maar sinds we kinderen hebben is onze schuur synoniem aan: stortplaats voor overtollige goederen, opslag voor fietsen, brommer, tuingereedschap, tuinstoelen, droogmolen, extra keukenspul, kaplaarzen, klompen, kattengrit, kratjes bier, extra koelkast en vriezert enz. enz. enz.
Herkenbaar?

Maar dus niet bij Vriendin. Die schuur van haar is meer een soort voorportaal van de echte schuur (een loods), maar heeft al het formaat waar een gemiddeld gezin riant zou kunnen wonen. 
Mét stromend water. Mét een enorme hobbytafel. Mét een werkbank + tig stopcontacten, waarop we kunnen verven, sprayen, misten, kliederen naar hartenlust.  Mét een radio zodat we keihard mee kunnen blèren stemmig mee kunnen zingen. Mét een heater voor als we kille billetjes krijgen. Mét.... nou weet ik veel.....  álles eigenlijk!
Of wacht, ze heeft er geen vaste vloerbedekking. Daar moet ik het toch eens met haar over hebben...

In dat eersteklas scraphol worden we met enige regelmaat genodigd voor een heerlijk scrapweekend. We schuiven aan met 2, 3 of 4 scrapfanaten gezellige meiden. Met tassen vol scrapspul, heerlijke broodjes en beleg voor de lunch, allerlei lekkers voor bij de koffie/thee en de nodige arbeidsvitaminen (lees: drop, chocola en koekjes). Binnen de kortste keren is die schuur van haar omgetoverd in Scrappers Paradise en wordt er twee dagen lang gescrapt (en geklept) dat het een lieve lust is. 's Avonds gaan we (met tegenzin!) naar huis om te slapen, maar de spulletjes kunnen  blijven liggen en de andere dag kunnen we meteen weer verder waar we gebleven waren. 

Je zou er toch zomaar aan kunnen wennen ;)