Translate

woensdag 3 juli 2013

Vakantie in zicht...

Langzaam aan komt de vakantie in beeld. Jongste vertrok vanmorgen zingend en dansend met een gezicht als een onweerswolk naar de verplicht laatste schooldag: sportdag.
Niet dat ze nou zo onsportief is aangelegd in het bijzonder, maar die sportdag op school en zij ......   dat is al jaren geen goeie combi.
Ik hoop dat ze haar twee handen aan het stuur heeft gehouden tijdens het fietsen, want volgens mij doet ze alleen maar schietgebedjes voor noodweer ;)
Maar goed, dan zit het jaar er toch echt op en gaat ze over naar de zesde met slechts één vijfje op het rapport.
Naar de zesde! Man, waar is de tijd dat ik haar als beugelbekkie meenam voor een winkelsessie om schoolspullen uit te zoeken voor de brugklas?!? En ze geloof ik niet kon kiezen tussen een Diddl-agenda of één met leuke poesjes?
Die leuke poesjes zullen haar overigens de rest van haar leven blijven achtervolgen, nadat  ze als negenjarige 'schokkende internet sites' tegenkwam, omdat ze Googelde naar plaatjes van 'leuke poesjes' :)
Maar ik dwaal af.

Middelste mag morgen nog een laatste hertentamen doen en is dan ook klaar met dit collegejaar. Een zwaarbevochten jaar, wat ook met de nodige ups en downs gepaard ging.
Maar gelukkig heeft ze nu genoeg punten om gewoon naar het tweede jaar over te gaan (wat vorig jaar pas aan het einde van de zomervakantie bekend werd) en kan ze na donderdag relaxed een echte vakantie gaan houden.
Ze wil niet meteen naar huis komen na het tentamen, maar vrijdag eerst winkelen in Amsterdam. Allerliefst vroeg ze mij vorige week of ik dan ook gezellig met haar mee kwam? En mee ging winkelen?


Huh???? Middelste en winkelen en gezellig passen al jaaaaaaaaaaaren niet meer in één zin, dus ik vermoedde een adder onder het gras van formaatje tijgerpython.
Die kwam dan ook even later tevoorschijn toen ze schoorvoetend toegaf dat het met al haar bagage (want kamer voor de zomervakantie goed opgeruimd) en de verwachte winkelaankopen toch wel heel erg tegen de 2 uur durende reis met OV opzag.
Ha! Dat klonk meer als mijn pragmatische Middelste.
Maar goed, een keertje sjoppen in Amsterdam mét een welwillende dochter laat ik me natuurlijk niet ontnemen  :)

Alleen voor Oudste wordt het een beetje anders. Die werkt regelmatig door haar deeltijdstudie en gaat dan in de zomervakantie naar summerschool om te proberen toch nog dit jaar af te kunnen studeren.
Haar hele carrière bij HogeSchoolRotterdam loopt (op z'n zachtst gezegd) moeizaam, door slecht afspraken, onduidelijkheden  en in het algemeen genomen: slecht management. Dus als er binnenkort in de krant een berichtje verschijnt dat de HRO tot de grond toe is afgebrand, dan denk ik dat wij ijlings voor onbepaalde tijd naar Zimbabwe op vakantie gaan. In elk geval zó lang tot de benzinedampen uit haar kleren zijn gewassen, zeg maar.
Zó kotst baalt ze inmiddels van die school.
Ik hoop zo voor haar dat ze het gaat halen, want het arsenaal aan vloeken en verwensingen vind ik nu wel uitgebreid genoeg....(en ze heeft er hard genoeg voor gewerkt).


Manlief mag nog een paar weekjes en dan heeft hij ook vier weken vrij. Echte plannen hebben we niet, behalve uiteraard een paar dagen Disneyland (hé, anders is het zonde van ons abbonnement hè) en wellicht nog een weekje naar de Zeeuwse kust. Maar er liggen genoeg klusjes om ons niet te vervelen.
En in het allerergste geval kan ik altijd nog gaan scrappen, toch?  ;)  ;)  ;)


Ik heb overigens al een layout klaarliggen, maar die kan ik nog niet laten zien omdat de challenge van The Color Room waar hij voor gemaakt is, pas vrijdag online komt.
Die houden jullie dus tegoed. Ik sluit af met een (zoals die amerikanen dat zeggen) sneak-peek
Nou, word je daar blij van of niet?Vast niet zo blij als Jongste, die net weer binnenkomt en haar schietgebedjes verhoord zag   ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten