Translate

donderdag 20 februari 2014

Ik leef nog hoor!

Jawel hoor, ik ben er nog  ;)

Maar de laatste twee weken ben ik vooral druk geweest met huismutsen. Eén van mijn goede voornemens voor 2014 was om de kasten beneden en op zolder eens flink onder handen te nemen.

Ooit hè, ooit, begonnen we samen in dit huis en hadden we zó veel ruimte dat het gewoon een beetje om ons heen slobberde. Allerhande spullen kregen wel een eigen plekje, maar werden ook even zo goed een beetje lukraak hier en daar neer gemikt. Niemand die er last van had.
Inmiddels zijn we 25 jaar en drie dochters verder en mán, als er iets gemist wordt hiero, dan is het bergruimte!

Het bewaar-gen is genadeloos overerfd door alledrie de dames en ook wij hebben soms 'moeite met weggooien'.
Dat, opgeteld bij het feit dat we een huisje hebben met aan beide zijden een schuin dak (waardoor elke slaapkamer zeggen en schrijven één rechte muur heeft en de zolderkamer niet eens) en alle kamertjes bezet zijn,  maakt het verdomd lastig  een ware uitdaging om bergruimte te creëren.

Noodgedwongen staan mijn scrapspulletjes in kasten in de woonkamer weggestoken. Dat begon de laatste tijd een beetje onoverzichtelijke bende te worden en dát is dus ook precies waar ik mee begon.
Laatjes leegplukken en sorteren, met liefde bewaarde resultaten van swaps resoluut tot de prullenbak veroordelen, kastplanken leegvegen en opnieuw (en hopelijk logischer!) indelen. En ga zo maar door.
Oh zeker, het knapt echt op.
En er blijkt niet zo heel veel weg te hoeven, alleen wat handiger weggestopt. Ook al omdat in de loop der jaren mijn scrapstijl wat is aangepast en daardoor er verandering is in wat eerste rang mag staan of een beetje achteraf. Een mens moet keuzes maken.
 Regelmatig vond ik mezelf terug in goed overleg met mezelf: "Als ik nu die plank leegmaak en daar die albums zet, dan kan dat ladenkastje op de plek van .... en die vazen weer  in de......."

Goeie genade een mens verzamelt wat spullen in de loop der tijd!

Ken je dat, dat je begint met het sorteren van je stempelinkt en eindigt met een nieuwe plank in de meterkast, voor het strijkijzer?? En daar is geen woord van overdreven!Dit is de enige  'voor' foto die ik gemaakt heb, de rest durf ik niet op internet te delen: té genant man! 


Maar zachtjes-aan komt er schot in de zaak en gelukkig had ik de nodige afleiding tijdens het uitpluizen van al die bakjes/mandjes/laatjes/mappen: 

en stond zo'n beetje de hele dag de televisie op de achtergrond te pruttelen.
Vrijwel alle prestaties van Nederlandse sporters heb ik daardoor gezien en ook minstens zoveel buitenlandse. Ik vind bijna al die wintersporten gewéldig!

Dus, veel gehuismutst zoals ik al zei. Voor de goede orde: mijn looptrainingen heb ik gewoon netjes afgewerkt en soms moesten er ook gewoon boodschappen komen (hè wat jammer nou) of nieuwe opbergdozen, maar dat was het dan ook wel.

Morgen staat er een dagje Disneyland op het programma. Als ik nu maar geen afkickverschijnselen krijg van het tv-kijken.
En hoe ik straks bezig moet in de zolderkast zonder Olympische afleiding wordt ook nog een verrassing  ;)

Maar het wordt hier wel waanzinnig opgeruimd!

1 opmerking:

  1. Heerlijk dat het zo netjes wordt. Bij opruimen komt vaak van het een het ander, en voor je het weet wordt het steeds meer!

    BeantwoordenVerwijderen