Translate

maandag 9 juli 2012

Gegroeid

Vanmiddag zijn we weer even wezen kwijlen kijken bij onze aanstaande gezinsuitbreiding.
Dat was al minstens 10 dagen geleden en mán, wat maakt dat een hoop verschil in zo'n kattenleventje!! Middelste was helemaal opgetogen (voor haar doen dan hè, want het is gewoon niet zo'n opgetogen kind), omdat zij had hem nog niet in het echt gezien.
 En hoewel we het niet zo aan haar merken, weet ik hoe een diepe wonden het afscheid van 2 kattenvriendjes binnen 8 maanden tijd in haar katten-liefhebbend hartje hebben geslagen.
Hóóg tijd voor een nieuw knuffelmonstertje. Heel hoog tijd.

Anywayz, vol verwachting togen we naar de 'kraamkamer', die ondertussen wel iets weg begint te krijgen van een kitten-peuterspeelzaal  ;)

Vijf weken oud is het spul inmiddels en ze beginnen over de vloer/over hun moeder/over elkaar heen te buitelen. Ze klimmen in de bank, ze klimmen uit de kraamdoos.  Ze stoeien met elkaar en ze doen pak-en ren spelletjes.
De grijze herkende ons voor wat we waren (VREEMD!) en deed een dappere poging om zijn afschrikwekkendste kant te laten zien: hoge rug, dikke staart en uiteindelijk ook een echte 'BLAAS'.
 Helaas stelt dat niet zo heel veel voor als je maximale hoogte (inclusief die hoge rug) nog niet boven de acht-en-een-halve centimeter uitkomt, maar wij hebben gepast onder de indruk gereageerd.
Ik bedoel maar, je moet altijd de jeugd aanmoedigen, niet?

En toen werd onze Elmo uit de tuin geplukt (WÁT? loopt hij al in de tuin?!? onze baby?? ) en op schoot geplant.
En toen............


                                                SMELTDat verschil!  Anderhalve week geleden was hij nog zo: met van die baby-blauwe oogjes, die nog een beetje wezenloos rond kijken. En zo'n vormeloos lichaampje met hier en daar een vaag uitsteekseltje wat hopelijk eens twee duidelijke oren moeten worden. En nu deed hij al helemaal 'kattig' en vlijde zich vol vertrouwen op die grote dochter-knieën en liet zich fijn onder z'n buikje kriebelen en viel bijna in slaap 
Dat bekkie!  En kijk nou, hij krijgt al echte oortjes! En z'n oogjes beginnen al een beetje groen te worden.
Aaaw man, is er íets leukers dan een jong katje?    (Ja, dûhuh makkie: drie jonge katjes!)
Maar oh, we zijn zo verliefd  :)


Nog een weekje of drie en dan mogen we hem komen halen. Oei, wat moeilijk! Nog Drie Hele Weken Wachten. We wilden hem eigenlijk het liefst meteen meenemen. ME-TEEN! We knappen haast uit onze voegen van ongeduld! Het is haast niet uit te houden, drie we-ken.


Maar eerst moeten we nog even dat ene dingetje afwerken. Kom wat was het ook alweer?  
Ik word even afgeleid door dat kitten-aroma in mijn neus. En dat uitzicht op die piepkleine voetzooltjes.
Moment hoor, het schiet me zo heus wel te binnen......


Oh ja, op vakantie in Zuid-Frankrijk of zoiets. 't Is dat het moet...

2 opmerkingen:

  1. echt een schatje........ logisch dat het wachten moeilijk word gelukkig brengt zuid frankrijk ook wel even wat afleiding. maar Elmo groeit goed en die ogen wat een kleur verschil eerst mooi blauw nu groen gelig. Nog 3 weekjes en je kan je poezenkindje mee naar huis nemen.

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai amai, mijn hart verzacht in een stille adoratie.

    Witlof Conni

    BeantwoordenVerwijderen