Translate

woensdag 24 oktober 2012

Scrapperdescrap


Afgelopen weekend was ik samen met Schoonzus en Vriendin naar het scrapweekend van de ScrapHeap.
Maanden geleden hadden we ons al ingeschreven en er naartoe geleefd en nu was het eindelijk zover.
Met een stuk of 35 vrouwen in één onderkomen, van vrijdagmiddag 17.00 tot zondagmiddag 16.00. Waar begin je aan???
Maar na onze aanvankelijke terughoudendheid overwonnen te hebben, bleken het verrassend veel aardige, leuke, gezellige, creatieve, artistieke, gekke zielen bij elkaar te zijn en hadden we met elkaar een topweekend.
Veel ervaringen werden uitgewisseld, veel inspiratie gedeeld en ik zag de mooiste creaties. Vooral op stempel-en mixed media gebied valt er nog zooooo veel te leren!

Na een beetje onwennig begin (want opeens zit je plompverloren in een enorme huiskamer en word je geacht te gaan scrappen?!)vonden we toch onze draai en begon er voorzichtig wat uit de handen te komen. Hoewel ik zeker de eerste avond een beetje verbijsterd om me heen heb zitten kijken naar de stapels spullen, de inventieve manier van hobby-materiaal vervoeren (iemand had gewoon een compleet ladenblok in de auto gepropt en meegebracht ;), waarom ben ík daar nooit op gekomen??). En het duurde dan ook wel even voor ik in de creatieve mood kwam.
Gelukkig had ik spulletjes meegenomen om een LO klakkeloos na te maken. Vorig jaar maakte ik die voor mijn eigen Disney-album, maar Oudste wilde hem ook heel graag in haar boek, dus kon ik in de 'kopieer-stand'. Normaal gesproken helemaal niet wat ik leuk vind om te doen, maar nu heel handig om een beetje op gang te komen.

Naarmate het weekend vorderde, werd de stemming uitbundiger, de verhalen persoonlijker en de drempel om anderen te benaderen en hun werk te bekijken lager.
Er werden spelletjes gedaan met hele leuke prijzen, er werd een prachtige goodie-bag uitgedeeld en er werd een hele leuke workshop gegeven met Tim Holtz materialen. Ha! Helemaal in mijn straatje!
Dat ik uiteindelijk niet heel veel af gekregen heb, lag meer aan mijn eigen oeverloze gekakel gezellige geklets, dan aan de gelegenheid.

Als laatste werd zondagmiddag de uitslag bekend gemaakt van de wedstrijd. Het thema van dit weekend was 'Amerikaans' en voor de wedstrijd was gevraagd een layout te maken met de kleuren van de amerikaanse vlag, plus sterren en strepen.
Dat vond ik nog niet zo gemakkelijk! Blauw en rood bij elkaar op 1 pagina, is niet echt mijn ding, zeg maar. En het duurde dan ook vrij lang voor ik een geschikte foto had gevonden. Dat werd (oh verrassing ;)) een Disneyland-foto, waarvan ik de kleuren precies bij het thema vond passen. De rest ging daarna vrij vlotjes. Zie het resultaat hierboven.

In totaal bleken er 16 bijdrages te zijn (inclusief eentje van Schoonzus en Vriendin) en ondanks het moeilijke thema -want daar hoorde je meer deelnemers over klagen- bleken er prachtige dingen te zijn gemaakt. Was ik eerst nog vol goede moed over mijn pagina: bij het zien van de anderen vervloog al mijn hoop op een prijs.
Dus toen bij de prijsuitreiking mijn pagina als TWEEDE werd gekozen, was ik oprecht perplex! *Glunder glunder*. Ik mocht iets uitkiezen van de cadeaus en mijn oog viel op een ATG tape runner. Die wilde ik al een tijdje heel graag eens proberen.
Toen vervolgens ook Schoonzus een derde en Vriendin een vijfde prijs wonnen, was het feest helemaal compleet.
Wat een ontzettend gaaf weekend was dit!!

1 opmerking:

  1. Wow Anja, deze ga ik nog steeds een keer "liften". super mooi en origineel met de stiksels.
    groetjes Annie

    BeantwoordenVerwijderen