Translate

maandag 28 januari 2013

Makkie?!?

Mam, kun jij een nieuw hoesje voor mijn telefoon maken? Die vraag kreeg ik een paar weken geleden van Middelste. Het vorige (vilten) hoesje wat ik gemaakt had, was bijna totaal doorgesleten. Logisch, die telefoon reist mee in jaszakken, broekzakken, rugtassen en weet-ik-niet-wat, dus dat is het meest beduimelde vastgepakte dinges in haar studentenbestaan.
Vilt is niet zo stevig, dus daar moest iets anders voor in de plaats komen.

Ik kon er niet zo snel uitkomen hoe ik het dan zou doen, dus schoof het gevoegelijk nog een stukkie verder voor me uit.
Maar dat liet Middelste zich niet welgevallen. Zeg Maham! Jij zou toch! Een hoesje voor me maken!!!

Eh, ja kind, je hebt gelijk.....
 Inmiddels had ik haar gevraagd wat ze dan wilde? Waarop ik het fantastisch verhelderende antwoord: "oh, kijk maar joh" kreeg en: "je weet wel wat ik leuk vind".
Brilliant! Want Middelste mag er dan van overtuigd zijn dat haar smaak en voorkeur zo volkomen logisch en helder zijn voor De Buitenwereld, deze Buitenwereld staat wat dat betreft nog wel eens flabbergasted.

Dus ik besloot op safe te spelen. Aangezien ze nogal gecharmeerd is van de kleinste dwerg, Stoetel, leek me dat wel een aardig veilige gok.
Een plaatje van het ventje op strijkpapier geprint, op een stukje katoen gestreken en het geheel bevestigd op de voorkant van het nieuwe hoesje. Gemaakt van spijkerstof (uit een oude broek van haarzelf ;)) met een voering van gezellig geel, want dat vindt ze wel een mooie kleur (als enige in dit Gezin).
Ik pikte leende haar telefoon en frutste het stiekempjes in elkaar toen ze nog lag te slapen en legde het vervolgens op tafel voor haar klaar, hogelijk benieuwd naar haar reactie.

In eerste instantie liep ze er straal voorbij. Maar toen ik haar er fijntjes op wees, pakte ze het op, lachte vertederd en kwam me spontaan een bedankzoen geven. 
En dat wil wat zeggen!! Middelste is nooit zo kwistig  met kussen en omhelzingen (zeg maar gerust zéér terughoudend), dus dit was wel een soort van Hele Hoge Onderscheiding. 

Ik denk dat ze hem dus wel leuk vond ;)

4 opmerkingen:

 1. wat super leuk en je meissie heeft een hele speciale telefoon hoes die niemand anders heeft en deze is met veel liefde gemaakt

  Liefs Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dear,

  Gaaf dingetje zeg!

  Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat het ge weer een skattig taske gefrot voor uw meiske. Zeer schoon.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig en lief telefoonhoesje is dat! Ik kan me voorstellen dat ze er heel blij mee is! Superlief!!

  BeantwoordenVerwijderen