Translate

maandag 7 mei 2012

Disneyland deel 2.

Goed geslapen, lekker ontbeten en fris gedoucht beginnen we aan onze tweede dag in het park. Doordat het ons nu een keertje gelukt is om nog voor 10.00 aan de poort te staan, is het nog erg rustig in de Studio's. Onze favoriet daar is de Aerosmith Rock&RollerCoaster en het is daar nog zó stil, dat we er twee keer achter elkaar in kunnen. Ha! Tien over half elf in de ochtend en wij hebben al twee ritjes achtbaan achter de kiezen. Waarmee ik maar wil zeggen dat het heus hard werken is hoor!
Ik zeg wel we, maar daarmee bedoel ik alleen mezelf en dochters. Schoonzuster heeft gisteren haar lef al opgebruikt en besluit wijselijk buiten te wachten op een bankje in de zon.

We drinken daarna samen koffie in het zonnetje en genieten van het 'mensen-kijken'. Wat een verschillende types trekken er toch voorbij op zo'n dag.
Na nog een rondje door de winkel schuiven we op naar het andere park.


Gelukkig hebben we de tassencontrole dan al gehad (want daar staat inmiddels een aardige rij) en schuiven we zo langs de kassa's naar binnen. Pure luxe, zo'n abonnement :)
We besluiten het park rustig rond te wandelen en onderweg te 'doen' wat we tegen komen. Aangezien het Schoonzus haar laatste dag is (morgen is haar abbo verlopen), mag zij zeggen wat het wordt.

'Het' wordt een ritje in Big Thunder Mountain, een tochtje in Phantom Manor (het spookhuis)


 onderweg een plotselinge ontmoeting

En ik weet 't, ik weet 't. Het is eigenlijk een klein mannetje in een raar pak. Maar daar, dáár....   DÁÁR is het MICKEY! MOUSE! mensen.


En we maken vooral  foto's, héél veel foto's.

En we krijgen een enkele stortbui over ons heen (maar gelukkig is het niet koud en hebben we onze regenponcho's -tijdens een andere soppige dag in Disney aangeschaft- bij ons) en het spookhuis heeft technische problemen, waardoor we een half uur voor niks in de rij staan, maar het mag de pret allemaal niet drukken. Wij genieten gewoon.

We vervolgen onze weg langs de winkeltjes onder het Kasteel (eentje helemaal in kerstsfeer en oh, wat word ik daar toch hebberig),


we bewonderen het poppenfestival van  "it's a small world" en we staan een uurtje in de rij voor de bootjes van Peter Pan. Dan moeten we dringend even op adem komen met een ijsje van Ben&Jerry's. Gelukkig is het net even heerlijk zonnig en kunnen we zitten op een terrasje.

Daarna hebben we weer genoeg energie verzameld om ons te laten afschieten en door elkaar te laten  rammelen in de Space Mountain, uiteraard wederom zonder onze bangelijke allerliefste Schoonzus.
Ze is weer wél van de partij om in de Buzz Lightyear mee te gaan. Waar we het voortbestaan van de aardse vrede bewerkstelligen door, met gevaar voor eigen leven, ettelijke kwaardaardige ruimtemonsters om zeep te helpen met onze laserpistolen.
Ik bedoel maar mensen, hier moesten we het tegen opnemen hè! Ga d'r maar an staan.


En zo vliegt de dag weer walgelijk snel voorbij. We zoeken nog naar de man met het pin trading bord, maar die is nergens te bekennen. Dan maar eerst eten bij het 'all you can eat buffet' in het Plaza Gardens restaurant.
Oh man, alleen al voor de toetjes wil je daar zijn! Bosvruchtentaarten, Mango puddingen, Vanille Puddingen, Chocoladetaarten, pannenkoekjes met zoet beleg, Chocolademousse, Notentaarten, Spekkies, Slagroom. Waanzinnig! Op een calorietje meer of minder kijken ze daar niet.

Als besluit gaan we nog wat rondkijken in de winkeltjes van de Village. We hebben inmiddels het truukje van pins ruilen helemaal door: je kijkt heel geïnteresseerd naar de lanyard (zo heet die keycord waar de pins op gespeld zijn) van een medwerker en deze vraagt ogenblikkelijk of je het goed kunt zien en of er iets van je gading bij zit?
Daar wordt gretig gebruik van gemaakt en aan het einde van de rit blijken we van de 24 meegebrachte pins er 22 te hebben omgeruild! Een vruchtbare actie dus, die gaat van de zomer in de herhaling.

Om 22.10 zitten weer in de auto om naar huis te gaan. Het was weer heerlijk hier en we verheugen ons nu al op de volgende keer :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten