Translate

zondag 27 mei 2012

Zonnige Dag

Gisteren was een uiterst zonnige dag in de meest ruime betekenis van het woord. Namelijk,

Als je 's morgens je in-het-ziekenhuis-verblijvende zus aan de telefoon hebt en die is helemaal opgewekt en blij, dan wordt het helemaal licht van binnen en voel je je zonnig.

Als je gebeld wordt door een onbekend nummer en de stem aan de andere kant van de lijn blijkt een oude vriend te zijn, die al tientallen jaren in Canada woont (en die je al jaren niet gezien hebt), die NU in Nederland is en die Nu eraan denkt om je heel eventjes snel te bellen en  NU-VANMIDDAG!! heel eventjes langs wil komen, dan voel je je zonniger.

Als je dan je grote kleine nichtje heel serieus haar snorkel -A diplomaatje ziet halen (en met gemak!), dan ben je trots en voel je je aller-zonnigst

(en dat had toevallig niks te maken met het bovenmatig zonnige, zeg maar gerust subtropische klimaat in het zwembad ;)).

Als je daarna op verjaardagsvisite mag en heerlijk in de tuin zit met elkaar en je effe lekker mag mopperen over je downs van de afgelopen week en waar je mag schaterlachen om alle ups van diezelfde week, en je nog maar eens wat vouwblaadjes tevoorschijn haalt om een kraanvogeltje dichter bij het einddoel van 1000 te komen en allerhande lieve mensen spontaan gaan helpen omdat ze het zo'n geweldig idee vinden, dan voel je je uiterst uiterst zonnig.Als je dan na zit te genieten van een heerlijke barbecue en van het warme gezelschap en er wordt gewoon nog een poosje doorgevouwen en gelachen en gepraat, dan mensen, ja dán.....   Dán voel je de zon in je hart.  Ook al is het dan inmiddels stik-donker ;)

1 opmerking:

  1. fijn dat de dag zo zonnig voor je was. zulke dagen wil je meer hebben. vandaag alleen de laatste zonnige dag buiten, maar hopelijk blijft innerlijk de zon nu een tijdje voor je schijnen want ik ken op dit moment niemand die het meer verdient dan jij, je gezinnetje en vooral je zus.

    Liefs Debby ♥

    BeantwoordenVerwijderen