Translate

zondag 3 juni 2012

Gevlooid

51 weken van het jaar wonen wij in het saaiste rustigste dorp van Nederland. Maar in week 23 is er een complete transformatie te bewonderen. In week 23 is het namelijk SPORTWEEK.

Wacht, ik laat hem effe inzinken...................................... SPORTWEEK!

Misschien klinkt dat niet al te opwindend, maar geloof me nou, hiero in de polder is het DE week van het jaar. Op de schaal van spannend-en-oh-ik-kan-er-bijna-niet-van-slapen verslaat het ruimschoots Sinterklaas en de Kerstman. Bij elkaar.
Want 'onze' sportweek duurt inmiddels dan ook nog eens 10 dagen.

In een ultieme uiting van verbroedering, sportiviteit en teamgeest steken we de dorpsvlag uit


Wat zeg ik, hééééele straten steken de vlag uit
want hier tellen 8 huizen al als een hele straat


Op de eerste zaterdag is er een vlooienmarkt van wereldklasse. Er staan zo'n tweehonderd kramen. TWEEHONDERD! Weet je wat dat betekent? Het halve dorp wordt gewoon in beslag genomen en hele straten worden dichtgetimmerd en afgesloten van de buitenwereld.
Maar dat geeft helemaal niks! 

Want weet je, de buitenwereld komt gewoon naar ons.

Van heinde en verre komen de Buitenwereld-Bewoners naar ons durrepie. En er staan opeens echte verkeersregelaars die de gi-normische verkeersstromen in goeie banen moeten leiden 

wat geen overbodige luxe is, want wij zijn gewend aan twee fietsers en één tractor per uur gemiddeld.
En da's op een drukke dag gemeten.....

In het dagelijks leven gaat eenieder hier zijn of haar saaie rustige gangetje, maar tijdens de sportweek worden er opeens geheel nieuwe functies bekleed.Hij hier is in het echie gewoon accountant of zo, maar nu ORGANISEERT-ie ineens een vlooienmarkt. En deze hier is in riel laif een plantenkweker, maar vandaag schittert-ie als RadvanFortuin PRESENTATOROf wat te denken van deze jonge onderneemster?  Normaal druk met school, maar nu EIGENARESSE van een echte nail-art salon


Op zo'n dag zie je bijvoorbeeld een autoverkoper zomaar als OLIEBOLLEN-BAKKER excelleren!
Transformaties mensen, TRANSFORMATIES!!


Deze hier studeert iets 'sporterigs', maar nu is hij een regelrechte BEDREIGING voor al die bekende DJ's uit de buur-gemeentes
Eat your heart out, Afro-Jack, wij hebben Afro-Mike!!


Er is zon in overvloed, waardoor de gemoederen soms ietsjes verhit raken (er zal toch iemand voorpiepen bij de haringkar, god verhoede het!).
Andere zaken moeten juist een kookpunt bereikenEn verder? Verder is er sport 

en spel

en je kunt bloeiende stekeltjes kopen

of oude mechanieken bewonderen

aparte dingen laten beoordelen
alsof ik daar een officiële meting voor nodig heb, dûhûh!


of aparte dingen aanschaffen
Ik wil maar zeggen, je kan er maar opeens ontzettend behoefte aan hebben, zo'n waarschuwingsbord voor je verlaagde dakrand, toch?

Maar je kunt vooral OE-VER-LOOS vlooien. En da's nog maar het begin. Dan krijgen we nog enormiteiten als vlotje-varen, blindmintonnen, djembeejen of jeugd-survival.


Echt waar mensen, we stellen met onze 1800 inwoners -verdeeld over zo'n pakweg 500 woningen- op mondiaal niveau misschien niet veel voor, maar op sportweek-organisatie-gebied zijn we gewoon Da Bomb!

1 opmerking:

  1. zo te horen is jullie dorpje weer even het drukst bezochtste deeltje van Nederland. en is het er reuze gezellig. leuk om te lezen en een beetje mee te kunnen leven via alle leuke foto's

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen