Translate

zondag 6 mei 2012

We zijn er weer...

Feitelijk zijn we al sinds zaterdagmorgen 3.30 uur thuis, maar het kost altijd even tijd om weer in de 'echte wereld' terug te zakken. Ik merk dat na elk bezoek aan Disneyland, dat het lijkt of we ik-weet-niet-hoelang weg zijn geweest. Kennelijk werkt de Disneymagie in elk geval op mijn tijdsbeleving ;)

Want ook al zijn we er al vele malen geweest, er is toch altijd weer wat nieuws om te beleven, wat leuks in de winkeltjes om te bewonderen/absoluut niet van buiten te kunnen.


Donderdagmiddag rond 13.30 zijn we er, na een voorspoedige rit. Het weer werkt echt geweldig mee, lekker temperatuurtje en regelmatig zon. We beginnen nog een beetje voorzichtig, maar al snel kunnen de jassen en vesten toch uit.

Omdat het park precies 20 jaar bestaat, is het speciaal aangekleed en zijn er nieuwe shows en parade-onderdelen te bewonderen.


Geel en goud zijn niet echt mijn kleuren, maar vooruit: het past wel in de kitscherigheid die Disney eigen is ;)
Afgezien van het gewoonweg genieten van het 'daar' zijn, doen we ook van alles. We hebben een uur wachten over voor de Crush's Coaster. Schoonzus is niet onverdeeld enthousiast over deze rit, die véél wilder blijkt dan onze herinnering het had opgeslagen. Ha! Haar vanuit-de-tenen uitroep: "Ik ben er IN GELUISD!!!!" halverwege de woeste afdaling, bezorgt me bijna een lachstuip.
Het begin is weer goed en de stemming zit er meteen goed in.

We vermaken ons verder met in de winkeltjes rondkijken en een nieuwe hobby: pin trading.
Er staat in Main Street een speciaal pintrading board en weken geleden heb ik via Ebay al voor een prikkie en hele zak pins aangeschaft, speciaal voor dit doel. Het is een erg vermakelijke bezigheid, waarbij we allemaal al minstens één of twee pins kunnen ruilen. Morgen gaan we weer kijken, we hebben de smaak te pakken.

Rond etenstijd zoeken we ons hotel op. Het ligt fantastisch: nog geen 10 autominuten van Disney vandaan en het ziet er prima uit. Lekker stevige bedden en een klein keukentje, waar  we de meegebracht pasta en saus op kunnen warmen. Met een salade erbij hebben we een heerlijk maal en even een rustpuntje. Vanavond willen we de speciale show gaan bekijken, die met sluitingstijd (22.00 uur) op het kasteel van Doornroosje wordt vertoond. 
Helaas heeft deze sukkel reisleidster even over het hoofd gezien dat er géén Bertha afwasmachine is, dus sta ik een beetje voor gek met m'n vaatwastabletten. Maar hé, van oorsprong zijn we kampeerders, die weten van aanpassen, toch? 
Dus mikken we de vuile vaat in de wasbak, heet water erbij en een vaatwastablet en de vaat moet zichzelf dan maar een nachtje zien te vermaken. Morgen zien we wel verder. We willen nog graag even terug het park in. 


Omdat de wachttijd maar 5 minuten is, gaan we in de 'Pirates of the Caribbean'. Het winkeltje aan het einde van de rit doet de piraat in Jongste en Middelste ontwaken.
Daarna lopen we richting het kasteel om ons voor de show te installeren. We willen natuurlijk een beetje goed uitzicht, maar we zijn niet de enigen! Gelukkig lukt het wel en hebben we heel behoorlijk zicht op het kasteel. 
  
En om 22.15 begint het. Een geweldige combinatie van projecties op het kasteel, waterstralen, kleur- en lichtshow en vuurwerk beneemt je bijna de adem. Wat is dit geweldig gedaan!! Ik voel me net een kind, wat totaal verbijsterd naar een goeie goocheltruc zit te kijken, want hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?
Aangezien ik maar een zeer beginnende amateurfotograaf ben, doen mijn plaatjes de show geen recht aan, maar het is in elk geval ietsVoor wie nieuwsgierig is geworden, het hele spektakel is op youtube te vinden en wel hier: http://www.youtube.com/watch?v=glNjMOXSL7k

Daarna begeven we ons met vele, vele anderen (waar komt al dat volk in vredesnaam vandaan??) naar de uitgang en vervolgens naar ons hotel. 24.00 liggen we onder de wol, morgen dag 2.

1 opmerking:

  1. zo te lezen heb je een hele toffe tijd gehad in disney. Ik wil daar ook nog wel een keer heen, maar dan in zo'n disney hotel, maar vind het zo duur, dus even een tijdje sparen

    BeantwoordenVerwijderen