Translate

maandag 3 december 2012

Losse eindjesDe laatste maand van het jaar zijn we in gegaan mensen. Hoe is dat zo opeens gekomen? December voelt een beetje aan als een soort insluiper; voor ik het goed en wel in de gaten had, wás hij er ineens!

Ik vind december een vreselijk leuke maand hoor, begrijp me goed. Met al die heerlijke decemberfeesten (ik ben toch zo'n sucker for x-mas!!) Maar het geeft ook gauw een janboel in m'n bovenkamer.

Eerst hebben we uiteraard de Goedheiligbaard en geloof me, hoe ouder de dochters hier worden, hoe fanatieker ze worden in het houden van een surprise-avondje.
Samen met Zus, die nog in de kleine kindjes zit en Neef met vrouw en ook hun kleine kindjes gaat het feest gevierd worden. Klein als in zwaargelovig. Maar dan ook echt ZWAARGELOVIG.
Dus er worden lootjes getrokken en er moet een surprise komen èn een gedicht. We willen niet voor elkaar onder doen en de competitie is moordend, want wie-o-wie maakt de gaafste surprise??
Nog jaaaaaren later wordt eraan herinnerd: weet je nog die en die? Die had toen Die en die maakte er dat en dat voor. Dat was leuk!!
Ik gá voor die eer mennsen! Tuurlijk geen probleem.

En omdat Neef, vrouw en kindjes een beetje ver weg wonen, willen ze graag blijven slapen. Of dat kan? Tuurlijk, geen probleem. Denk ik. Soort van. (Want we zijn niet zo heel ruimbehuisd, haha.)


En ondertussen hebben we ook nog een eigenste jarige op 5 december! Oudste besloot 22 jaar geleden dat het een perfecte dag was om haar huur in Casa di Mama op te zeggen en werd daarmee het bijzonderste Sinterklaascadeautje wat ik ooit kreeg.

Tegenwoordig werkt ze bij haar studie en daar wordt niet gevraagd naar verjaardagen, dus gaat de verjaardagsviering naar aankomende zaterdag. Dan gaat het vervolgens naadloos over in het Sinterklaas-spektakel. Wellicht een beetje raar voor de kleine kindjes,als Sinterklaas alweer lang en breed over de woelige baren stoomt, maar daar breien de desbetreffende moeders maar een leuk verhaaltje aan vast.
Bovendien, ik denk niet dat ze die mand(en) met cadeautjes zullen weigeren als ze eenmaal ontdekt zijn ;)

Maar goed, op woensdag komt ze uit haar slaapdienst en is ze de rest van de dag thuis. Dan is het wel zo gezellig om toch wat verjaardagsvisite te krijgen, niet?
Dat kan toch wel mam? Tuurlijk kind, geen probleem.


Verder had ik weken geleden bedacht dat het wel heel gezellig zou zijn als we met het online-scrapvriendinnenclubje een Kerstswap zouden houden. Een envelopje met een kerst-aardigheidje erin en een leuke kerstkaart sturen naar ieder van de 5 meiden. Wel graag op tijd posten. Hartstikke gezellig, toch? Tuurlijk meiden, geen probleem.Vanmiddag ben ik er maar eens voor gaan zitten en heb heel ouderwets een takenlijstje gemaakt.
Want er liggen, zoals ik al zei, nog een paar 'losse eindjes'.
De surprise is af en ingepakt. Maar er moet nog wel 'even' een gedicht bij...

De cadeautjes zijn gekocht en ingepakt. Maar ik zit nog op een paar online aankoopjes te wachten.... (oooo, ik hoop dat ze op tijd bezord worden!)

De familie die zaterdag blijft slapen moet daarvoor wel een leuk plekkie krijgen. Maar op de bovenverdieping is het nog alsof er een bom is ontploft...

Verjaardagscadeautjes zijn ingepakt en liggen klaar. Maar er ontbreekt nog iets..... (ik ga hier niet zeggen wat, want ik geloof dat ze inmiddels al kan lezen :))


Woensdag én zaterdag hebben we mee-eters. Maar daar moeten nog wel boodschappen voor komen....

Woensdag én zaterdag hebben we taart-eters. Maar daar moeten nog wel boodschappen voor komen....

En dan heb ik het nog niet over de kerstboom uitzoeken (traditioneel samen met de buuf), nog een surprise-tje voor diezelfde buuf in elkaar fratsen (met gedicht), het gewone huishouden, de kerstkaartjes die ik altijd persé zelf wil maken en weet-ik-wat.


Oh, het komt wel goed hoor. Maak ik me echt geen zorgen over. Het is alle jaren nog gelukt, dus deze keer zal dat ook wel zo zijn. Want weet je wat de kunst is met al die losse eindjes?


Gewoon uitkijken dat je er niet over struikelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten