Translate

zondag 4 augustus 2013

Weekje aan zee.

We zijn weer terug! Na ruim een week in het zonnige Zeeland.

En wat voor week! Het was nagenoeg perfect.
Met zongebruinde armen en benen, een uitgerust Zen-hoofd, een kilootje of wat erbij door alle heerlijke barbecue-avondjes, lekkere drankjes (we maakten zelfs een retro-uitstapje naar Tokkelroom, hahaha) en uitgebreide koffie-sessies zijn we dus weer thuis
We gingen met Schoonzus, Zwager, tweevandedrie dochters en twee grote kwijlende lobbesen schatten van Golden Retrievers.
We zaten meestal buiten, in de zon, of wandelden naar het strand (en namen een frisse duik) en ik heb er zelfs nog twee keer een loopje gedaan van een kilometertje of zes.
We deden spelletjes, hadden lol, lazen boeken, lachten met elkaar, handwerkten wat en lachten nog wat meer en hadden het kortom reuze naar onze zin! Als in REUZE!!!

Het terrein waar we bivakkeerden is in bezit van de familie van Zwager en ligt aan een doodlopend straatje aan een zweefvliegveld. Het enige wat je daar de hele dag hoort is het getwieter van vogeltjes en de lier die de zweefvliegtuigen omhoog slingert.
Verder is het er stil (als je tenminste ons gekakel en gegiebel niet meerekent). Oh, er is wel televisie in de caravan (met ietwat wazig beeld), maar internet? Nooit van gehoord! Heerlijk rustig! Een mens komt er van bij.
Gelukkig. Daardoor was er tenminste ook tijd voor een heftige tri-domino's competitie  : D.

Manlief en ik gingen een weekje back to basics en sliepen in een klein tweepersoonstentje, maar dat heeft zeker z'n charmes. In elk geval voor een weekje. In elk geval zolang het niet regent  ;)

Schoonzus en ik hadden een tasje of wat met scrapspullies mee en er werd dan ook een dagje of wat, met koeler weer,  aan scrappen besteed (én aan het uitpluizen van het plaatselijke piepkleine hobbywinkeltje). Wat zeg ik? Ik heb er zelfs een hele layout af gekregen, die ik in een nieuwe post zal laten zien.

De laatste zonnige zaterdag hebben we ons alleen nog maar druk gemaakt over hoe en waar je het beste je ligstoel kon parkeren, om aan de goede kant bruin gebakken te worden zonder een zonnesteek op te lopen en hoe laat we de bbq aan zouden steken.
Er zijn wel zwaardere dagen te bedenken ;)

Zoals ik al zei:  het was (bijna)perfect!

Bijna? Ja, bijna, want er huisden helaas ook een paar zéér hardnekkige beestenzwermen, zoals wespen en muggen, rode dronken torren en spinnen.
De wespen waren stille communisten, want ze zagen ons eten aan als hùn maaltijd en de muggen zagen mij aan voor hun maaltijd. Grrrrrrrrrrrrr!! Heb me suf gekrabd, stomme muggenbulten!

Je zou dat gespuis aan een spiesje moeten rijgen en boven een zacht barbecue-vuurtje roosteren. 't Is dat er maar zo weinig vlees aan zit......

2 opmerkingen:

  1. Lekker weekje gehad dus, maar die wespen.....pfff, ik was op de loop gegaan. Maar dat was ik al bij de gedachte aan dat tentje!Je klinkt uitgerust, dus hup , scrappen jij!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ik durf het bijna niet te zeggen Wilma, maar ik 'moet' eerst nog een paar daagjes naar Disneyland.
    Kom ik wel weer met een lading scrapbare foto's terug natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen