Translate

woensdag 21 november 2012

Kattenwasje?Met Elmo gaat het goed. Redelijk.
Ik geloof pas dat hij beter is, als hij kwispelend met het stompje door de kamer dartelt. Ha!

Dat door de kamer dartelen lukt al heel aardig, maar over dat stompje had ik gemengde gevoelens. En heus niet alleen vanwege het esthetische aspect hoor!
Op zich gebruikt hij het wel en je mag er ook wel aankomen en het voelt warm (= goed doorbloed), maar het was wel flink dik na de operatie.
Als in stevig-gestopte-worst-dik zeg maar. En dat hield ik toch maar nauwlettend in de gaten. Nou lijkt me een beetje zwelling wel normaal, na zo'n operatie. Ik bedoel maar: we hebben het hier niet over simpel een nageltje knippen hè, maar eigenlijk heb ik  geen idee wat 'normaal' is in dezen.

Maar omdat Elmo zich verder normaal gedraagt (hij eet, drinkt, levert het 'afval' weer in en speelt en alles) en hij de wond verder totaal met rust  laat, maakte ik me geen al te grote zorgen.
Tot vanmiddag.

Toen zag ik bij de wond wat vocht en toen ik er wat beter naar wilde kijken, droop er zelfs een straaltje wondvocht uit. Hm, toch maar even met de dierenarts overleggen.
Ik kreeg mevrouw Cees aan de lijn -die na al die jaren haar man assisteren bijna zelf een praktijk kan beginnen ;))  en besprak het met haar.
Omdat hij er zelf geen last van lijkt te hebben en niet ziek is (geen koorts, goede eetlust) dacht ze dat ik het nog wel even aan kon kijken. En dat wondvocht moet er toch uit. Ja.

Kun je hem wassen?

Pardon? 

Kun je het staartje wassen, is er genoeg stompje over om te kunnen weken in een bakje of iets?

Ja, dat moet wel lukken. Zeg ik overmoedig.

Dan moest ik poes maar elke dag met het stompje in de biotex weken. Want biotex doet wonderen hoor!

Tuurlijk, dat had ik zelf kunnen bedenken! Dat ken ik nog van mijn ziekenhuisperiode. Brandwonden, open benen, ontstoken kraamhechtingen, alles wat niet geheel fris rook of niet wilde genezen: hups! in de biotex (of sunil).

En dus zitten we nu, met het kattenkind op schoot en het stompje in een bekertje sop. Gelukkig wil het beest niks liever dan aan je oorlel sabbelen en dan kun je zo ongeveer àlles met hem uithalen. En dus gooien we dat in de strijd. Want zeg nou eerlijk: geen kat zit er op te wachten tot je z'n achterkant -of wát voor kant dan ook- gezellig in een biotex-sopje te weken hangt.

Maar zo lukt het toch en voorlopig gaan we dat dan maar elke dag doen. Nu maar hopen dat het helpt mensen.En dat het nieuwe haar op de stomp straks niet helemaal wit uitgeslagen is van al dat weken....

2 opmerkingen:

  1. Met al jullie goede zorgen zal het toch wel goedkomen denk ik.
    Knap dat het lukt om het staartje te weken (kan ook in de soda, werkt ook zuiverend). Zou bij onze Pip niet lukken haha.

    Liefs Petr@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom het wonder morgen zelf aanschouwen :)). Lijkt mij een grappig gezicht. Kontje in de soda/biotex of wat dies meer zij, hangend aan een oor. xxxx Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen