Translate

maandag 25 maart 2013

Creaties

daar draaide het de afgelopen dagen een beetje om. Eerst was daar een hele berg aan culinaire creaties:
taarten bakken en eten koken voor de verjaardagsvisite van vrijdag.
Ik had in een allerhande van een paar maanden geleden allerlei heerlijke amerikaanse specialiteiten gezien en bedacht dat mijn familie zich vast wel weer wilde opofferen  aanbieden als proefkonijn.
(Ze moesten wel, als ze geen honger wilden lijden, ha!)


Dus sleepte ik een karrenvracht aan knettergezonde producten naar binnen en stroopte de mouwen op.
Wat nou? Zie je die honing? En die walnoten? Zei ik toch: knettergezond.

Deze drie werden samen een Mississippi Mudpie. 


Oh, en geloof me: die was zoooooo lekker!! Een soort hemelse modder.

 Ook was er nog een Sticky Walnut Pie, die van kleverigheid aan elkaar hing en een originele New York Cheesecake. 
Het kostte wat tijd, maar het was het meer dan waard. Ze verdwenen nog sneller dan de aangename lente-temperaturen van maart 2013. Om maar eens wat te noemen...Daarna moesten er nog wat troggen prut en prak   pannen avondeten worden gemaakt en ook daar kwam het amerikaanse recept van pas; zwartebonenchili met kip. 


Ook daar hoefde ik naderhand niets van in een bewaarschaaltje te stoppen. Dat zou net genoeg zijn voor mijn neefje van 4. Maar die ging na de feestelijkheden weer bij z'n moeder wonen. 
Maar dat terzijde.Na al het feestgedruis was het weekend dus uitermate geschikt voor een ander soort creatie.  Hoewel ik 's morgens nog wel een rondje heb hard gelopen (mèn, was dat bikkelen tegen die Nova Zemblaanse tegenwind in!!), was het verder toch echt geen weer om je neus buiten de deur te steken, dus verder lekker binnen rommelen met papier en foto's. 


Leverde dit resultaat op. Jongste is onlangs gevraagd voor een fotoshoot en dit was één van de resultaten. Ik kon niet kiezen of ik de naturelle of de sepia uitvoering mooier vond, dus gebruikte ik ze maar allebei  ;)

Inspiratie voor de kleuren kwam van deze challenge op het CSI-forum:
Oh, wat een mooi kleurenschema *smelt*.

Met één oog op de WK afstanden schaatsen op tv kreeg ik het voor elkaar om deze lo in één weekend af te maken. En ik vind hem zelf erg geslaagd.
Wel jammer dat er na al dat creëren zoveel troep overblijft om op te ruimen....

2 opmerkingen:

  1. Al je creaties waren geweldig, maar de LO spant voor mij de kroon. Wat een mooie LO weer en wat een prachtige foto van jullie jongste.

    xxx
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk uit! En, wat grappig, ik heb ook nog een spread gemaakt met dit papier. Is al wat ouder, maar nog steeds heel mooi! Ik heb baby foto's van Veerle ermee gescrapt. Mooi gedaan ook met deze foto's en mooie randen!!

    BeantwoordenVerwijderen